Общинският съвет в Сапарева баня взе решение да свали цените

...
Общинският съвет в Сапарева баня взе решение да свали цените
Коментари Харесай

Намаляват цените на терените в този курорт

Общинският съвет в Сапарева баня взе решение да смъкна цените на терените в курорта Паничище на 88 лв. за кв.м. Целта е да се подтиква интерес от страна на евентуални купувачи към парцели в курорта, насочна зона към Седемте рилски езера. Преди години цената бе 100 EUR/кв.м, напомнят от администрацията, представена от БНР.

Цената на парцелите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са сред 80 и 100 лв. за квадратен метър, като Общинският съвет взема решение съответно за всеки имот, а съветниците могат единствено да подвигат цената. Парцелите в курортното населено място, което е със статут на село, са маломерни - от и под 1, 3 и 5 декара. Около 10 години няма продажби, макар че е изявяван интерес към покупко-продажби.

Към оповестените два парцела предходната година интерес проявявало даже сдружение от Несебър.

За да насърчи пазаруването на парцели, общината понижи таксата боклук за незастроените парцели три пъти. Така - в случай че до началото на настоящия мандат за един декар имот в Паначище, без да бъде застрояван, се е плащала 7-8 хиляди лв. такса боклук, то в този момент тя е паднала на към 2 хиляди лв..

Вече се понижава и цената на парцелите, споделя кметът на общината Калин Гелев: " За жал неведнъж вземахме решения и сме пускали на цени допустими. Първоначално беше 100 лв.. Сега е 88 лв. цената ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР