Общинският съвет в Карлово се събира на извънредно заседание на

...
Общинският съвет в Карлово се събира на извънредно заседание на
Коментари Харесай

На извънредна сесия в Карлово: Старейшините решават за дарен...

Общинският съвет в Карлово се събира на изключително съвещание на 16 ноември от 17.00 часа. На него ще бъдат разпределени даренията за потърпевшите от наводнението на 2 септември в карловските села. Миналия ден Общественият съвет, определен за предложи разпределението на даренията заседава, с цел да извърши това свое обвързване. Той ще предложи на Общинския съвет да вземе решение.

Последният и финален списък на вредите от наводнението сочи, че потърпевшите частни парцели са 396. Те са разделенина пет групи  според обитаемоте места и съгласно тежестта на провалите.

Още в първите дни след наводнението на 2 септември, което потопи седем карловски села, община Карлово разгласи дарителска акция. По дарителската сметка и от DMS  са събрани над 1 млн. лв., постъпили са и материални дарения на стойност е 1.6 хиляди лв.. За тяхното разпределение бе определен публичен съвет, в който вземат участие кметовете на обитаемоте места  и по двама представители от всяко обитаемо място, определени на общоселско заседание.

Общинска комисия обходи обитаемоте места и разказа вредите на потърпевшите домове. За по-голяма акуратност обаче част от хората желаеха още един оглед на провалите и комисията направи втори списък.

Междувременно неправителствени организации, донори от цялата страна не престават да вършат дарения в обитаемоте места като се обръщат към съответни фамилии.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР