Общинският съвет в Кърджали прие бюджет на общината за тази

...
Общинският съвет в Кърджали прие бюджет на общината за тази
Коментари Харесай

Общинският съвет в Кърджали прие бюджет от близо 131 млн. лв.

Общинският съвет в Кърджали одобри бюджет на общината за тази година от близо 131 млн. лв. на съвещание, оповестиха от Общината.

На сесията кметът Ерол Мюмюн назова план-сметката " рекордна " и посочи, че това е най-хубавият бюджет, който в миналото Кърджали е приемал. В съпоставяне с началния проект за 2023 година от 88 880 000 лева нарастването е над 47 %.

Този растеж се дължи на повишени държавни прехвърляния за делегираните действия за 2024 година, както и на неусвоен временен излишък от 2023 година - главно с целеви темперамент на средствата.

От изказалите се в залата, представени от пресцентъра, бюджет 2024 бе избран като капиталов, реален и осъществим в политиките на Общината, целящи възстановяване изискванията на живот на хората, живеещи тук.

Обществено разискване за о чакваните доходи и разноски в локалната хазна  се организира на 26 януари. Тогава бяха подчертани и предпочитаните обекти в залегналата стратегия - ремонт на 17 улици, пет пътни сектора, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в три детски градини, създаване на подслон за кучета и два моста над река Арда.  

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР