Общинският съвет в Благоевград ще направи извънредно заседание на 14.12.2018

...
Общинският съвет в Благоевград ще направи извънредно заседание на 14.12.2018
Коментари Харесай

Извънредна сесия на общинския съвет в Благоевград по казуса с Камерната опера

Общинският съвет в Благоевград ще направи изключително съвещание на 14.12.2018 година по проблема с Камерната опера. Заседанието ще се организира, откакто преди седмица бяха направени съкращения в операта. Предложението за съвещанието е импортирано от 15 общински съветници, измежду които представители на Българска социалистическа партия, Партия на " Зелените ", юрист Албина Анева и други.
Припомняме, че при започване на месеца в онлайн пространството се появи информацията, че Камерната опера в града ще бъде закрита, а чиновниците й ще останат без работа. Зам.-кметът по културни и филантропични въпроси в общината Христина Шопова опроверга информацията, наричайки я " слух ".
В следствие, се свърза с шеф на операта Мила Йорданова, която съобщи:
" Информацията, че операта ще бъде закрита е цялостна неистина. Всеки има право да си написа каквото желае в обществените мрежи. "
Тя не разяснява за какво съгласно нея се разгласява такава информация и против кого е ориентирана. Все отново, тя удостовери, че в действителност ще бъдат връчени предупреждения за освобождение от работа на някои от чиновниците. " Причината е, че не си уплътняват работното време. Не знам какъв брой индивида ще бъдат, може би към 5-6. В момента комисия взема решение техния проблем ", уточни Йорданова.
Въпреки това, решението провокира доста огромен ужас измежду общинския съвет, точно поради което неговият ръководител Радослав Тасков разгласи през днешния ден изключителната сесия.

Камерна Опера Благоевград е единственият в страната професионален музикално – театрален институт, който работи в региона на дребната оперна форма. По взаимно решение на Председателството на Комитета за просвета – София и окръжните управления на Благоевград от 1977 година, Благоевград се дефинира за непрекъснато седалище на Камерна Опера. Първата режисура на благоевградска сцена е на операта „ Слугинята господарка” През 1987 година беше открита новопостроената постройка на Камерна Опера в центъра на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР