Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград настоява за принудително

...
Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград настоява за принудително
Коментари Харесай

Благоевград настоява за принудително лечение на наркозависими

Общинският съвет по наркотични субстанции в Благоевград упорства за наложително лекуване на наркозависимите хора у нас. От там са изпратил настояването си до всички способени институции - Народното събрание, Министерството на правораздаването и прокуратурата. Поводът за писмото са случаите на принуждение с присъединяване на наркозависим.

“Агресията е обвързвана с използването на дрога. Ето за какво ние желаеме да има наложително лекуване. Това трябваше да бъде направено още преди 10-15 години, тъй като и тогава имахме такива проблеми. И до момента в действителност ескалират нещата и си отиват хора без смисъл “, разяснява доктор Теменужка Любенова от Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград пред Българска национална телевизия.

За множеството наркозависими няма медикаментозно лекуване. Затова съгласно доктор Любенова у нас би трябвало да бъде построена система от експерти, които да оферират съответна помощ.

“Като се стартира през незабавния център, мине се през психиатричното поделение или клиники, и се стига до рехабилитация, ресоциализация със съответните форми. И там би трябвало да има наложително лекуване. Иначе губим и децата, губим и родителите “, съобщи тя.

Специализираните обществени домове, оздравителни центрове и лечебни общности и комуни за лекуване на наркозависими лица у нас са малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР