Общинският съвет отхвърли на свое заседание и 9-те номинации за

...
Общинският съвет отхвърли на свое заседание и 9-те номинации за
Коментари Харесай

Общинският съвет обяви нулева година, пренаписват наредбата за званието почетен гражданин

Общинският съвет отхвърли на свое съвещание и 9-те номинации за почетен жител на Варна. Местните избраници се сплотиха към мнението, че премията девалвира като стойност и наредбата за отсъждане би трябвало да бъде пренаписана.

Отличието би трябвало да се дава при изключителни заслуги към града, акцентира Христо Атанасов. Всеки има някакъв принос, само че при отсяването би следвало да се регистрира дали той в действителност е извънреден, добави той. Съветникът бе безапелационен, че наредбата би трябвало да бъде изменена. Той съобщи, че ще предложи премията да може и да се лишава, в случай че носителят й покаже, че не я заслужава.

„ Аз съм срещу раздаването на значки ”, разяснява от трибуната Янко Станев, който изрази вяра, че следващата година няма да има „ банално събиране на хора, които издигат кандидатури ”. Все отново той открои измежду номинациите тези на проф. Димитър Камбуров и юрист Борислав Ралчев, поради приноса им за града.

Според съветника Божидар Чапаров е неприятен знак за Варна, че няма нито един заслужен жител, който да е заслужил да стане почетен.

Не е редно да се прави „ абонамент ” за премията и едни и същи хора да получават оценки по няколко пъти, изрази мнение Марица Гърдева от ГЕРБ. Тя също акцентира потребността от „ ремонт ” на наредбата за отсъждане на званието и предложи за него да може да се кандидатства единствено един път. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР