Общинският съвет на Стара Загора одобри на свое заседание внесеното

...
Общинският съвет на Стара Загора одобри на свое заседание внесеното
Коментари Харесай

Бедечка в Стара Загора остава парк, но може да се строи в южната му част

Общинският съвет на Стара Загора утвърди на свое съвещание импортираното от кмета предложение за изменение на настоящия Общ организационен проект на града в частта му за " Бедечка ". С него се резервират оптимално зелените площи в противоречивата територия и пада строителната възбрана за притежатели на парцели в южната част там. Чуйте във видеото детайлности от Десислава Петкова.

Стара Загора

Паркът ще бъде непокътнат в в този момент настоящата паркова територия, а притежателите на парцели в южната част ще имат право да строят, като три са зоните - за озеленяване, общо делово обслужване и жилищно строителство. Това одобри Общинският съвет на Стара Загора. Оказа се обаче, че и природозащитници, и притежатели, които участваха на съвещанието, останаха недоволни от това решение.
Милка Колдамова - " Запазете Бедечка ": " Не, не съм удовлетворена, само че изборът тежи на тях, не на нас. Нашият избор постоянно е бил парк и зелени площи и еднообразно отношение към безусловно всички - да не са ощетени по някакъв метод дребните, достоверните наследници там в този парк. Виновни има доста от и 20 години да кажа, несъмнено няма да сбъркам. Всеки си носи отговорността. Явно ще остане вътрешна, тъй като извън няма воля, не виждам предпочитание някой да търси отговорност по законов път от предишни, сегашни, няма значение от кого. Разследване не се разисква ". Тотка Славова, притежател: " Как може да бъдем удовлетворени, като се вземат решения, които още сега се сподели, че те са незаконосъобразни - не е обсъждан, няма публично разискване. Как може да се приказва за някаква правдивост. Не се счита, че ний сме живи хора, нас никой за нищо не ни е търсил да ни пита или да покаже по какъв начин наподобява този проект в реалност, който е законният. Какво друго мога да кажа - отново би трябвало да се занимаваме със съда ".   Собствениците на земя в Собствениците на земя в "Бедечка " срещу възбраната за строителство в квартала
Собственици и наследници на парцели в старозагорския парк "Бедечка, " стачкуваха довечера пред постройката на Общината.
 Палатков лагер пред Община Стара Загора в отбрана на парк Палатков лагер пред Община Стара Загора в отбрана на парк "Бедечка "
Природозащитници започнаха денонощен кротичък митинг пред постройката на Общината в Стара Загора. Те разпънаха палатков лагер с настояването в парк "Бедеч...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР