Общинският съвет на Каварна ще гласува увеличение с 40 хил.

...
Общинският съвет на Каварна ще гласува увеличение с 40 хил.
Коментари Харесай

Каварна хвърля 80 бона за нова кола - не ще пежото на...

Общинският съвет на Каварна ще гласоподава нарастване с 40 хиляди лв. на планувания бюджет за покупка на автомобил за потребностите на града, излиза наяве от докладна, която ще бъде прегледана на съвещанието на 31 октомври. Ако предлагането бъде утвърдено, крайната сума би повишена до 80 хиляди лв., заяви OFFNews.bg.

Не излиза наяве за какво се постанова общината има потребност от толкоз първокласен и безценен нов автомобил. Особено в случай, че в гаража на общината стои едно " повредено " Пежо 607, оценено на 30 хиляди лв. , което може да се кара без проблем, в случай че подписите на международни рок имена по тапицерията не ти пречат .

За желанията на Община Каварна описа пред OFFNews някогашният кмет на града Цонко Цонев.

Пежото, което кметицата на града Нина Ставрева желае да продаде, стои в гаража към този момент 5 месеца и никой не демонстрира интерес към него . За кмета на Каварна колата е " повредена " и очевидно не може да се кара. Пежо-то 607 е в редовност, като единственият му " грях " е, че по него подписи са оставили рок звезди, посетили Каварна Рок Фест, когато го имаше.

" Защо се прави тази актуализация на бюджета и къде ще отидат тези пари ", пита риторично Цонко Цонев.

Общинарите възнамеряват и да се усилят средствата за побратимяване с 25 хиляди лв. и по този начин до края на годината общината ще разполага с 42 хиляди лв., с цел да поддържа положителни връзки с други градове по света. " Кметълът " Цонев обърна внимание, че в Община Добрич да вземем за пример няма подобен бюджет.

Сред проектите на общинарите е и да понижат със 106 хиляди лв. парите за ремонт на улици.

По негови думи неизпълнението на бюджета за 2017-та ще бъде 25%, а за първите 8 месеца той е бил с несъблюдение от 53%. Според сметките на някогашния кмет 1 млн. лв. ще бъде неизпълнението на бюджета на града за тази година.

Освен всичко, на 31 октомври ще се гласоподава и нарастване на парите за озеленяването с 33 000 лева /Марица.бг

тагове каварна 80 бона кола пежо кметъл  Заглавие Заглавие - Автор: blife.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР