Общинският съвет на БСП в Бургас ще обсъжда начини да

...
Общинският съвет на БСП в Бургас ще обсъжда начини да
Коментари Харесай

БСП ще гони бургаския политик, който си купи „Ролс Ройс“


Общинският съвет на Българска социалистическа партия в Бургас ще разисква способи да накара общинския консултант Бенчо Бенчев да напусне локалния парламент, научи OFFNews от свои източници. Причината са изявленията на Бенчев към водача на партията Корнелия Нинова.

Ябълката на раздора се оказа последният първокласен автомобил, който предприемачът си купува – поръчков „ Ролс Ройс “. По неговите думи, цената е към 200 000 лева, само че, съгласно експерти, е надалеч по-голяма. Бенчев е видян на тържествата във връзка 6 септември с първокласния автомобил, който надалеч не е първи в сбирката му. Политикът имаше „ Бентли “ преди тази кола. Попитана за коментар в коридорите на Народното събрание, Корнелия Нинова дефинира това като „ аморално “. Пред flagman.bg, тя декларира:

„ Добре, само че не ми наподобява добре на тая сиромашия. На улицата ти седи стара жена, която проси стотинки за самун, той ще докара до нея „ Ролс Ройс ” – не ми наподобява морално, несъмнено е законно. Той, с цел да си го разреши и да върви с тоя „ Ролс-Ройс ”, значи си ги е изкарал тия пари. Няма да рискува да се черни и да се перчи. Сигурно е така… Не ми е морално ", споделя Нинова.

Бенчо Бенчев е афектиран от думите на Нинова и чака опрощение от нея. Той е заместител – ръководител на общинския съвет, определен от листата на Българска социалистическа партия, само че е от гражданската квота и в никакъв случай не е бил член на партията. Бенчев е заможен предприемач, който от години се занимава със земеделие, има интерес и в строителството. Казва, че е имал задоволително пари и преди ’89-та година, когато е карал БМВ. А думите на Нинова разяснява:

„ Просто с мен се обърка. Аз не съм деен член и няма никакво съображение да си споделя мнението по мой адрес. Морално ли е да си укривам имуществото, което имам. Аз съм в частния бизнес от началото на демокрацията. Вместо да се гордее с мен, тя тръгнала срещу мен, от което ще загуби единствено партията. Аз не съм женен за тази партия и не мисля повече да се съобрязявам с тяхното мнение “, споделя Бенчев и прибавя, че в Българска социалистическа партия имало и други фракции.

След тази преживелица, споделя, че е получил десетки позвънявания на социалисти, които го подкрепяли, включително – и от Георги Гергов.

Бенчо Бенчев акцентира, че няма от какво да се срами, тъй като парите си ги изкарвал почтено, плащал милиони левове налози, а на Българска социалистическа партия е помагал финансово неведнъж. Много пъти е дарявал и за пенсионерски начинания. Пояснява, че имал комбайни, които коствали повече от „ Ролс Ройс “ – а, само че тях никой не ги снимал.

Бенчо Бенчев акцентира, че няма желание да напуща общинския съвет в Бургас, в случай че го принудят да излезе от групата съветници на Българска социалистическа партия, ще остане в локалния парламент като самостоятелен. Именно това се чака да направи общинският съвет на партията довечера. Ако Бенчев напусне групата, обаче остане като самостоятелен, тя ще се разпадне, тъй като бургаските социалисти са на минимума от пет души, който е нужен, с цел да съществува група.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР