Общинският съвет на Барселона започна административната процедура за прилагане на

...
Общинският съвет на Барселона започна административната процедура за прилагане на
Коментари Харесай

Барселона вдига туристическия данък от януари

Общинският съвет на Барселона стартира административната процедура за използване на надбавка от 75 цента в туристическата такса на града от януари 2021 година, информира 

Съветникът по туризъм и креативен промишлености на Барселона, Ксавие Марсе, изясни, че е решено нарастването да се прилага последователно в стъпки от 0,75 евро към налога върху престоя в туристическите обекти (IEET) през 2021 г.; 1 евро през 2022 г.; още 1 евро през 2023 година и най-после, 1,25 евро през 2024 година Марсе увери, че първото нарастване може да бъде отсрочено за юни 2021 година, в случай че в края на тази година локалното държавно управление резервира мораториума върху събирането на туристическия налог, предписан заради обстановката, подбудена от пандемията на ковид и ситуацията на хотелите.

" Надбавката ще бъде разпределена за подкрепа на политиките за туристическия бранш и използването й ще става със единодушието на участващите сътрудници. В момента сред 20 и 25% са отворените хотели в Барселона, след спада в туристическите места за настаняване заради covid-огнищата през юли ", изясни още Ксавие Марсе. 

В края на юни, когато Фаза 3 е минала към „ новата нормалност “ - е имало възобновяване на туристите с 50% отворени хотели в града. Ето за какво той е убеден, че когато пандемията " се обърне ", връщането на туристите ще бъде очевидно, отбелязва Europa Press.

След като Общинската държавна комисия утвърди временно данъчната разпоредба, позволяваща активирането на надбавката, предлагането би трябвало да се прегледа от комисията по стопанска система и финанси във вторник и общинската пленарна сесия този месец, с цел да се стигне до окончателното му одобрение. 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР