Общинският превозвач Бургасбус готви сериозен технологичен скок - последващо обновяване

...
Общинският превозвач Бургасбус готви сериозен технологичен скок - последващо обновяване
Коментари Харесай

Подменят автобусния парк в Бургас с електробуси

Общинският транспортьор " Бургасбус " готви сериозен софтуерен скок - следващо възобновяване на автопарка с съвременни електрически рейсове.

" Следим деликатно пазара на еко машини, тъй като това е бъдещето на градската подвижност. Наблюдаваме по какъв начин такива рейсове към този момент се движат в столицата, с цел да използван в Бургас най-хубавия модел ", разяснява пред " Дарик " шефът на " Бургасбус " инж. Петко Драгнев.

Обсъждат се разнообразни разновидности за задвижване на еко-машините, които се оферират на пазара - напълно на акумулатори или такива с хибридни системи. " Не сме спрели да обновяваме автопарка. Следващата стъпка е инвестиция в рейсове, щадящи околната среда в отговор на все по-сериозните условия за понижаване на нездравословните излъчвания ", сподели още инж. Драгнев.

По думите му, на дневен ред е създаването на график и уточняване на трасетата за автобусен транспорт до 5-ти километър. От " Бургасбус " обмислят и публичен превоз да има и до Индустриалния парк на Бургас и безмитната зона.

Екшън проектът от началото на предходната година за преодоляване на финансовата рецесия в превозваческото сдружение пък е дал положителни резултати, добави шефът на превозвача. Натрупаните загуби от 3,9 млн. лв. към днешна дата са стопени до едвам 539 000 лв..

" Подходихме амбициозно с концепцията да приключим на нула, само че това не се случи поради независещи от нас условия. Знаете, че през предходната година имаше скок в цените на горивата, електрическата енергия и нарастване на минималната работна заплата ", разясни Драгнев.

В края на този месец общинските съветници в Бургас ще гласувата предлагането за нов мандат на Драгнев като шеф на общинския транспортьор. Предложението е на заместник-кметът по финансовите въпроси Красимир Стойчев. Петко Драгнев управлява сдружението от ноември 1995 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР