Общинският минерален плаж в разложкото село Баня отвори врати вчера

...
Общинският минерален плаж в разложкото село Баня отвори врати вчера
Коментари Харесай

В началото на сезона: Вдигнаха цените на един от най-оборотните плажове в Югозапада

Общинският минерален плаж в разложкото село Баня отвори порти през вчерашния ден с увеличени цени за входна такса. Увеличението не визира децата, а единствено възрастните, които ще би трябвало да заплащат вход от 3 лева, а не както до момента – 2 лева Ако човек реши да се възползва и от шезлонг, би трябвало да заплати още 2 лева, написа struma.bg.

С облекчение ще се употребяват малчуганите до седем години, които ще влизат гратис, а децата и учениците до 18 години ще заплащат такса, както до момента – 1 лева Така от тази година цените за минералния басейн в Баня се изравняват с тези за басейна в Елешница, който се стопанисва от частник.

От този сезон ще бъде засилен и контролът на басейна в с. Баня поради ограничение на безразборното влизане и неплащане на входни такси. До дни на касата ще бъде инсталирана камера за видеонаблюдение. Мярката е и за управление работата на касиерите поради недоволства от гости, че им се дават касови бонове с час, друг от този на визитата им, или въобще не им се издават такива.

Мерките се подхващат и с оглед увеличение приходите от минералния плаж, защото през последните години той работи на загуба. Отчетът за предходната година сочи, че постъпленията са в размер на 22 217 лева, а направените разноски са 32 502 лева, или загубата от активността му възлиза на 10 285 лева Целта на общината е даже минералният плаж да не е на облага, на този стадий най-малко да покрива разноските си.

Малкото хора, които се възползваха да посетят басейна през вчерашния ден макар неприятното време, не възроптаха за по-високите цени, само че споделиха, че има още много какво да се желае, най-много по отношение на поддържането и хигиената на басейна, и допълниха, че биха платили малко повече, в случай че получават качествена услуга.

„ Плажът е прелестен, само че хигиената е много занижена. Идваме постоянно тук, само че след третия ден водата става доста мръсна. В такива дни употребяваме детския басейн, макар че мястото ни не е там, а и става доста пренаселено. Необходими са и усъвършенствания в съблекалните. Някакъв заслон или най-малко завески да сложат. Душовете и тоалетните също са за ремонт. Ние идваме четвърта година подред и те не са пипани въобще. Чадъри също няма, което е минус. Иначе водата е прелестна. Когато си тръгнем, се усещаме като нови”, споделиха семейство от София, които бяха измежду първите гости на басейна.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР