Общинският фонд Култура от другата седмица започва набиране на предложения

...
Общинският фонд Култура от другата седмица започва набиране на предложения
Коментари Харесай

Няма да финансират медии във Варна през фонд Култура

Общинският фонд „ Култура ” от другата седмица стартира набиране на оферти за планове в региона на културата, оповестиха от пресслужбата на локалния парламент за Moreto.net.

Срокът за кандидатстване ще е от идващия ден след съвещанието на Общинския съвет, което ще бъде на 17 или 18 май, до 10 юни , реши ПК " Култура и духовно развиване ".

Тази година, по изключение, сесията за набиране на планове ще бъде единствено една.

Заради по-късното ѝ отваряне за възможни разноски ще се одобряват разходи, направени от организациите преди сключването на контракта за съфинансиране с фонд „ Култура “, при изискване че те са утвърдени. Друга смяна, която гласоподаваха съветниците, е организациите да имат право да аплайват с до две планови оферти в границите на програмата за настоящата година.

Членовете на комисията почетоха също настояването на гилдията и извадиха направлението „ Медийни планове “ от фонд „ Култура “. Финансирането на медиите няма да се реализира през общинския фонд , бе решено на съвещанието.

Правилата за финансова поддръжка на медиите за 2022 година са регламентирани в обособен поднормативен акт, който беше утвърден от съветниците, само че с цел да влезе в действие, би трябвало да бъде гласуван и от Общинския съвет.

Тази година за стимулиране на качествени медийни планове са планувани до 200 000 лева от локалната хазна. Те ще бъдат разпределени на конкурсен принцип, като за финансиране ще се утвърждават до два плана на претендент. Максималната сума, която може да бъде отпусната, е: до 15 000 лева за планове с краткосрочно осъществяване (до 3 месеца) и до 30 000 лева за планове с дълготрайност над 3 месеца, само че в границите на отчетния интервал.

Предложенията ще се правят оценка от 5-членна комисия , ръководена от ръководителя на ПК „ Култура и духовно развиване “ при Общински съвет – Варна. В нея ще вземат участие също консултант от ПК „ Финанси и бюджет “ и трима самостоятелни външни специалисти, определени от локалния парламент. Изискването към специалистите е да имат висше обучение и/или професионален и преподавателски опит в областта на медиите, връзките, връзките с обществеността или различен подобаващ.

Срокът за подаване на планови оферти е до две седмици от публикуването на обявата за кандидатстване на уеб страницата на Общинския съвет – varnacouncil.bg. Проектите ще се одобряват в деловодството на Община Варна и би трябвало да бъдат адресирани до локалния парламент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР