Общинските управи в Кюстендилско и местното население са недоволни от

...
Общинските управи в Кюстендилско и местното население са недоволни от
Коментари Харесай

Напрежение в Кюстендилско заради поскъпване на водата с над 80%

Общинските управи в Кюстендилско и локалното население са недоволни от планувано внезапно нарастване цената на питейната вода с над 80%. Тя е заложена във към този момент прегледания от КЕВР бизнес проект на районния оператор " Кюстендилска вода ". Със свое мнение против заложеното нарастване реагира и омбудсманът Диана Ковачева.
Прочетете още
Увеличението на цената на ВиК услугата за 2023 година за Кюстендилска област е с 81,25%. В съпоставяне със в този момент настоящата – от 2,016 лева с Данък добавена стойност, е планувано тя да стане 3,654 лева с Данък добавена стойност.

В Община Дупница цената за 2024 година ще се усили със 163,10%, т.е. от 1,392 с Данък добавена стойност тя ще бъде увеличена на 3,662 лева с Данък добавена стойност и то без да е регистрирана инфлацията.

Общински съветници от Кюстендил внасят документално искане бизнес проектът да бъде върнат на " Кюстендилска вода " за ново разглеждане. Съветникът инж. Огнян Атанасов:

" Не може когато 10 години не си вдигал една цена, стремително да я вдигнеш и то в интервал след две-три рецесии, които се натрупаха вкупом, и поради това нашият апел е нарастването на водата да бъде планувано гладко, както трябваше да бъдат направени локалните налози. Добрият метод нормално е това да се случва с годишната данъчна инфлация. "

В Дупница реакциите са още по-остри. Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов:

" Безумно висока цена, несъответстващо висока, излишно висока. Няма на кого да се оплачем. Няма страна, няма институции ".

Предстои на 30 май КЕВР да се произнесе дефинитивно по импортираните от общините и омбудсмана претенции и възражения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР