Общинските съветници в Смолян не успяха изберат свой председател на

...
Общинските съветници в Смолян не успяха изберат свой председател на
Коментари Харесай

Общинските съветници в Смолян не успяха да си изберат председател

Общинските съветници в Смолян не съумяха изберат собствен ръководител на първото за новия мандат съвещание. Причината за това, е че никой от претендентите не събра нужното болшинство. Новоизбраните общински съветници, кметове на кметства и на община Смолян поставиха клетва.



Призивите за консолидация на представителите на другите политически сили бяха водеща тематика на днешното тържествено съвещание на Общинския съвет. С най-голяма група съветници е ГЕРБ – 8 мандата. С по 5 съветници са показани Движение „ Нашият град “, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и локалната коалиция „ Новото време “. Движение за права и свободи има 4-ма съветници, а „ Българска социалистическа партия за България “ – 2-ма.



В състава на Общински съвет - Смолян влизат обичаната национална певица Златина Узунова, някогашният длъжностен регионален шеф на Смолян Стефан Сабрутев, които са от Политическа партия “Движение Нашия град ”. В групата на Движение за права и свободи са вуйна и племенник - Вижданка Младенова и Велко Хаджиев. Последният има частен бизнес, където работи и вуйна му.



При извършеното първо гласоподаване за общински ръководител най-вече гласове събра претендентът на Движение за права и свободи Милен Журналов – 12. За кандидатурата на Елена Радева от Политическа партия “Движение Нашият град “ гласоподаваха 10, а третият кандидат за председателското място – Димитър Кацаров от „ Новото време “ - КРОС бе подсилен от петима съветници. ГЕРБ не издигна своя кандидатура за ръководител. Според плануванаъа процедура за избор на ръководител, при неизбран на първи тур претендент, ще се гласоподава на последващо съвещание на съвета с издигнати нови оферти.

Избор за ръководител с нови кандидатури ще се състои на идващото съвещание на съвета на 20 ноември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР