Общинските съветници в Ловеч решиха да отпуснат еднократна финансова помощ

...
Общинските съветници в Ловеч решиха да отпуснат еднократна финансова помощ
Коментари Харесай

Община Ловеч ще помогне финансово на Петър Хубчев

Общинските съветници в Ловеч взеха решение да провиснал еднократна финансова помощ на почетния жител Петър Хубчев, който се бори с тежко онкологично заболяване и се нуждае от дълготрайно лекуване, оповестяват от общинската администрация. Това решение е в символ на поддръжка и почитание, за оказване на морална и финансова помощ, сподели съветникът Георги Митев, по чието предложение е отпущането на помощта.

От Община Ловеч напомнят, че Петър Хубчев е роден е на 26 февруари 1964 година в с. Гложене, Тетевенско. Завършва Средно спортно учебно заведение " Асен Драганов " в Ловеч. Играе в Осъм през 1989 година е продаден на столичния Левски, където играе до 1993 година Първият му мач в националния тим на България е на 25 април 1984 година против Гърция. Утвърждава се на поста централен бранител. През 1993 година е притеглен в немския тим Хамбургер, с който взе участие в шампионата на Бундеслига и носи капитанската лента на тима. През 2002 година става помощник-треньор на българския народен тим, а в края на лятото на 2016 година Петър Хубчев е назначен за треньор на националния тим на България.

Той е определен за футболист на века в Ловеч след анкета сред локалните публицисти и спортни дейци. На 14 юли 1994 година е почетен със званието Почетен жител на Ловеч " За реализиран извънреден триумф на международно състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година
 Стенли описа по какъв начин е схванал за болестта на Хубчев
Стенли описа по какъв начин е схванал за болестта на Хубчев

Ето какво разкри той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР