Общинските съветници в Ловеч на 25 август 2022 г. гласуваха

...
Общинските съветници в Ловеч на 25 август 2022 г. гласуваха
Коментари Харесай

Представителят на Община Ловеч ще подкрепи за директор на болницата д-р Алдин Начков

Общинските съветници в Ловеч на 25 август 2022 година гласоподаваха представител на Общината в изключителното общо заседание на акционерите на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД да бъде зам.-кметът Венцислав Христов.

Събранието е планувано за 16.09.2022 година. Определено бе и по какъв начин той да гласоподава по другите точки. Решението бе одобрено с 23 гласа „ За “,  без гласове „ Против “ и  един глас „ Въздържал се “.

Както е известно, Община Ловеч е акционер с миноритарен дял в  капитала на държавната болница. Очаква се на това заседание да има смяна в състава на съвета на шефовете. Ще бъде гласувана оставката на настоящия изпълнителен шеф Янко Кочев. Гласувано бе представителят на общината да поддържа новата кандидатура на доктор Алдин  Начков, който в  момента е  зам.-директор по здравната част. Запитан от съветниците каква е неговата визия за ловешката болница, доктор Начков отговори, че главен проблем в нея е кадровият.

Старейшините гласоподаваха и смяна на маршрутни написания по междуселищни и вътрешноградски автобусни линии от Общинската транспортна скица, одобрени с Решение № 455/25.08.2021 год. на Общински съвет Ловеч. Направено беше единствено едно допълнение за линията до Радювене, импортирано от вносителя Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. „ Проведохме няколко предварителни срещи с превозвачите и кметовете и кметските наместници на обитаемоте места. Търсехме баланс сред публичния интерес и интереса на компаниите “, сподели кметът Корнелия Маринова.

Решението бе взето с 21 гласа „ За “,  без гласове „ Против “ и „ Въздържал се “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР