Общинските съветници подкрепиха единствената точка от дневния ред на днешната

...
Общинските съветници подкрепиха единствената точка от дневния ред на днешната
Коментари Харесай

Общинският съветник Мустафа Мустафов бе упълномощен да участва в извънредно събрание на акционерите на „ВиК“-Сливен

Общинските съветници поддържаха единствената точка от дневния ред на днешната изключителна сесия на локалния парламент.

Тя касае упълномощаване на представител на Община Сливен за присъединяване в Общото заседание на акционерите на „ Водоснабдяване и канализация-Сливен “ ООД на 10 февруари. С 33 гласа „ за “ бе определен общинският консултант Мустафа Мустафов, който да гласоподава по дневния ред на идното в четвъртък изключително заседание. Управителят на „ ВиК “-Сливен инж. Севдалин Рашев разяснява, че на събранието следва да бъде взето решение водното сдружение да получи заем от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, гр. София, в размер на към 2 млн. и 100 хиляди лева, за покриване разноските за електрическа енергия на ВиК.

„ Средствата се нужни, с цел да бъдат разплатени сумите, насъбрани за електрическа енергия през 2021 година Повишената цена на ел. силата ни сложи в доста сложни условия. По тази причина се постанова да желаяме помощ от нашия принципал – Министерството на районното развиване и благоустройството и българския холдинг, на който сме дъщерно сдружение “, уточни инж. Рашев. По отношение на новите сметки за ел. сила, той бе безапелационен, че е належащо коренно и трайно решение на страната, включващо разнообразни разновидности.

„ Предполагам, че ще има обезщетения, които ще обгръщат разликата в цената на ел. силата по фактура и заложената в бизнес-плана. Вече след отпадането на мораториума, ще забележим дали Комисията за енергийно и водно контролиране КЕВР, ще включи част от електрическата енергия в цената на водата “, добави шефът на водното сдружение. Той акцентира, че към момента е рано за прогнози.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР