Общинските съветници от Ветово проведоха заседание на пътя Русе-Разград, предаде

...
Общинските съветници от Ветово проведоха заседание на пътя Русе-Разград, предаде
Коментари Харесай

Общински съветници проведоха заседание на пътя Русе-Разград

Общинските съветници от Ветово организираха съвещание на пътя Русе-Разград, съобщи Нова телевизия.
Това е следващ митинг поради положението на пътищата в общината. Състоянието на пътната мрежа е проблем както за жителите, по този начин и за колите за спешна помощ и бизнеса. Линейките от болничното заведение в Кубрат поемат сигнали само за доста незабавни случаи, а бизнесът има огромни загуби, тъй като снабдители на материали и артикули отхвърлят да пътуват по тези пътища.
Пътят сред Ветово и Глоджево е на повече от 30 години и в никакъв случай не е ремонтиран главно. Това е повода ръководителят на Общинския съвет във Ветово да събере намерено, протестно съвещание общинските съветници.„ Целта на нашия митинг и да го изразим, заседавайки на републиканския път, беше да притеглим вниманието на виновните институции, които в продължение на години не обръщат внимание на положението на републиканската пътна мрежа на територията на Община Ветово”, сподели ръководителят на Общинския съвет във Ветово доктор Мехмед Мехмед.
В общината живеят над 15 хиляди души и са регистрирани повече от 73 хиляди автомобила. „ Хората пътуват мъчно, дават доста средства за ремонт на автомобили”, изясни доктор Мехмед.
От Пътната организация са оповестили, че 8-километровият път от Глоджево до Ветово ще бъде ремонтиран до края на седмицата, само че единствено с кърпежи. Затова ще бъдат отпуснати над 140 хиляди лева „ Основен ремонт на този път Глоджево-Кубрат доколкото разбрах не се планува да се направи идната година. Предвижда се да се направи главен ремонт на част от пътя Червена вода – Семерджиево - Ветово – Асеново”, изясни доктор Мехмед.
Протестът на общинските съветници няма да спре до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени, съобщи ръководителят на Общинския съвет във Ветово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР