Общинските съветници от Русе на предстоящата си сесия ще усъвършенстват

...
Общинските съветници от Русе на предстоящата си сесия ще усъвършенстват
Коментари Харесай

Приемът на първолаци в Русе ще става по нови правила

Общинските съветници от Русе на идната си сесия ще усъвършенстват регламента за банкет на нови възпитаници в първи клас на локалните учебни заведения.
Използваната единна електронна система за банкет ще продължи да работи, с цел да подсигурява еднакъв достъп до обучение на подлежащите на наложително учебно обучение възпитаници.
Правилата актуализират единните критерии за банкет на възпитаници в първи клас във всички общински учебни заведения, което ще подсигурява равнопоставеност на всички претенденти.
Основното предписание до момента бе близостта на учебното заведение до постоянния/настоящия адрес на детето . Новата наредба гласи, че деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници в същото учебно заведение, се разпределят в първа група, без оглед на постоянния/настоящия им адрес .
Осиновените деца и/или децата, настанени в приемни фамилии, могат да бъдат разпределени в групите по адреса на осиновителя, надлежно приемния родител, в случай че е по-удобен за тях. Това е редактиран и допълнен текст от остарялата разпоредба.
Допълнени условия са прибавени, когато в фамилията има други деца над 12-годишна възраст, които учат в същото учебно заведение.
Промени има и в спомагателните критерии, когато с броя на децата в избрана група се надвишава броят на местата, избрани с учебния план-прием. С измененията се чака реализиране на по-голяма обективност, уместност, изясненост и гласност при кандидатстване, класиране и записване на учениците в първи клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР