Общинските съветници от групата на Демократична България в Столичния общински

...
Общинските съветници от групата на Демократична България в Столичния общински
Коментари Харесай

ДБ: Фандъкова превърна София в столицата с най-мръсния въздух |

Общинските съветници от групата на Демократична България в Столичния общински съвет излязоха с остри рецензии към кмета на София Йорданка Фандъкова.

Според тях единствената причина за анулацията на тържественото съвещание на СОС е страхът на зам.-председателя на ГЕРБ да се появи на обществено събитие.

Според Демократична България Фандъкова е кметът, трансформирал София в столицата с най-мръсен въздух в Европа и утвърдил модела " ремонт на ремонта ".

ДСБ, Зелено Движение и Да, България показват и че за повече от 10 години ръководство тя не е съумяла да се оправи с дефицита тук-там в детските градини.

Ето и текста на цялата декларация на демократите:

В деня на София нейните общински съветници трябваше да се извърнат към столичани персонално, в одобрена в годините гала. За страдание обичайното за празника тържествено съвещание на Столичния общински съвет беше анулирано. Въпреки дадените пояснения, уверени сме, че повода е една: боязън.

Всъщност, може би не е чудно, че госпожа Фандъкова не желае да се появи в обществена гала, в която сигурно щеше да чуе рецензии към всичко в нашия град, попадащо в графата #hubavoe, само че не е готово.

Все отново, приказваме за кмета, който към този момент над десетилетие не съумява да реши казуса с дефицита тук-там в детските градини; за кмета, който сътвори и утвърди модела “Ремонт на ремонта ”, който трансформира София в столицата с най-мръсен въздух в Европа и остави Топлофикация да се докара до предфалитно състояние…

Ние от Демократична България обаче нямаме причина да се крием. Затова през днешния ден се обръщаме към Вас, с цел да Ви честитим Деня на София. Убедени сме, че София може доста повече - с това схващане започнахме работата си като общински съветници преди 10 месеца.

София може да бъде “умен ” град, с комфортни и модерни услуги...

...затова ние започнахме мандата си, като предложихме План за дигитализацията на Столична община, продължихме с това да изискахме въвеждането на обикновени цифрови благоприятни условия, предложихме по какъв начин Следствен отдел към окръжна прокуратура да мине незабавно към файлове в машинночетим формат, предложихме да довършим общински уебсайт pro bono, както и да дарим програмен продукт, улесняващ работата на съветници и администрация.

София може да бъде град, който мисли и работи в интерес на родителите...

… по тази причина предложихме 2-годишен проект за справяне с дефицита тук-там в детските ясли и градини.

София може да диша доста по-чист въздух…

… по тази причина потърсихме сметка за закъснелите ограничения, настояхме Следствен отдел към окръжна прокуратура да се откаже от градежа на инсинератора и даже предложихме референдум, на който столичани да решат желаят ли крематориум за отпадък да бъде издигнат в центъра на града.

София може да ръководи сдруженията си доста по-прозрачно...

… по тази причина Ковачки беше изпъден от Топлофикация откакто разкрихме схемата, по която обвързвана с него компания, действаше като медиатор при продажбата на създадената електрическа енергия.

София може да бъде стопанисвана доста по-разумно и отговорно...

… по тази причина поставихме под лупа грижата за общинското имущество, сдружения и средства и сигнализирахме прокуратурата за покупко-продажби, утвърдени от СОС и ощетили Следствен отдел към окръжна прокуратура с 4 милиона и предложихме по какъв начин Следствен отдел към окръжна прокуратура да спести 70 млн. лева и да сътвори по-добро транспортно обслужване на Витошката яка. Дадохме предложение и по какъв начин последната част на Софийски околовръстен път да се осъществя по-бързо, против по-малко пари и с по-добър краен резултат за сигурността и скоростта на напредване.

София може да има комфортен и елементарен достъп до планината...

…затова предложихме съответни стъпки, с които Столична община да се погрижи за Природен парк " Витоша " и да го върне на софиянци.

София може да се погрижи за дребния и междинен бизнес и свободните професии…

… по тази причина предложихме Гаранционният фонд за поддръжка на дребни и междинни предприятия, наранени от рецесията, да бъде ориентиран и към самоосигуряващите се лица. Предложихме, също по този начин, размерът на фонда да бъде повишен за сметка на безпричинно високите хонорари, получавани от общинските съветници, влизащи в надзорните и управителни органи на няколко общински структури.

София може да бъде доста по-зелен град с добре поддържани улици...

… по тази причина поискахме да забележим какъв е проектът за отчуждаване на терени за паркове и улици, преди притежателите им да стартират да ги заграждат.

София може да бъде доста по-безопасна за водачи и пешеходци…

… по тази причина предложихме План за пътна сигурност на София и накарахме Консултативния съвет по пътна сигурност да се разсъни от дълбокия си сън.

София може да има отворен и виновен общински съвет…

… по тази причина предложихме промени в правилника и принудихме болшинството да отвори работата ни към хората, като разгласява отчетите и плановете за решения, а от 2021 година документите ще бъдат и в машинночетим формат, а ззаседанията и на комисиите да се излъчват онлайн.

София може доста по-добре да опази историческия си облик…

… по тази причина предложихме онлайн указател за недвижимите монументи на културата и краткотрайна комисия за тяхното проучване.

Това е единствено част от работата ни в интерес на София и софиянци за последните 10 месеца. Чака ни още доста и Ви обещаваме в никакъв случай да не се крием от Вас, тъй като София и софиянци заслужават да им служим намерено, честно и сърцато.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР