Общинските съветници от Група 5 и други политически мотивирани организации

...
Общинските съветници от Група 5 и други политически мотивирани организации
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ са против да се искат оставки за незавършено строителство

Общинските съветници от Група 5 и други политически стимулирани организации желаят за следващ път оставки за незавършено и неприето строителство. Това е посочено в позиция на общинските съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет /СОС/, която е във връзка поисканата оставка на заместник-кмета по направление "Транспорт и транспортни връзки " в Столична община Евгени Крусев.

В зоната на ул. "Граф Игнатиев " се прави първият от 35 години главен ремонт, включващ цялостна замяна на подземната инфраструктура, настилки, осветяване, градско обзавеждане, релсов път и контактно-кабелна мрежа. В момента улицата, както и площадите "Гарибалди " и "Славейков ", са строителни площадки, на които се работи и не е приключен изцяло нито един сектор, е маркирано в позицията.

От ГЕРБ напомнят, че Иван Велков, член на Група 5 и общински консултант от Политическа партия "Зелените ", персонално е взел участие в комисията, избрала компанията реализатор на обекта - "Джи Пи Груп ". Той сигурно знае, че в контракта е заложена санкция от 1,2 млн. лева за некачествено осъществяване и че при неспазване на периода се постанова глоба от 240 хиляди лева дневно, а гаранцията, която е арестувана по сметка на общината е 600 хиляди лева, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Ситуацията сега припомня приказката за "Нероден Петко ". Нека се роди Петко и да забележим кой си е приключил работата, и кой не е, са отбелязали от групата на ГЕРБ в СОС.

Групата на ГЕРБ постоянно е упорствала за оптималната гласност и надзор при осъществяването на обектите. Изискваме компанията реализатор и компанията, изпълняваща строителен контрол на обекта, да дават информация за всички осъществени досега строително-монтажни действия, както и всяка седмица да вършат обществен доклад по осъществяването и контрола на обекта, е посочено в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР