Общинските съветници от БСП-София засега няма да искат нови избори

...
Общинските съветници от БСП-София засега няма да искат нови избори
Коментари Харесай

БСП-София продължава да оспорва резулатите от вота в София, но засега не иска нови избори

Общинските съветници от БСП-София към този момент няма да желаят нови избори в столицата, макар че продължват да оспорват резулатите от локалния избор в съда и намерено подлагат на критика показания бюджет на София за 2024 година

От столичната организация на партията оповестиха, че при оценени 1/6 от от секциите с машинно гласоподаване в София, правосъдна експертиза е посочила, че в над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и регистрираните данни.

" Самият факт, че водим дело, значи, че не сме се отказали, а дали е време за нови избори, ще решат способените органи, " разгласи на брифинг водачът на столичните социалисти Иван Таков.

По думите на Таков партията постоянно подготвена за нови избори, само че това значи в идната половин година столицата да продължава да се намира в " спешно положение ".

От БСП-София приканиха за намирането на решение на рецесията с неналичието на ръководител на столичния общински съвет и обясниха, че няма влизат нито във официални, нито в неофициални обединения.

В същото време дефинираха бюджета, препоръчан от кмета Васил Терзиев, като непрогледен и сходен на бюджетите от минали години.

" Парадоксално е, че кметът на една от първите страници беше написал бистрота при правенето, разискването и приемането, неговите дейности се разминават с претенциите за бистрота, заради което ние ще споделим опасенията си, " съобщи общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия в СОС Ваня Григорова,която беше и претендент за кмет на столицата от партията.

Според нея заложените в бюджета средства няма да стигнат за заплатите на чиновниците в градския превоз, а с така наречен цивилен бюджет, който разрешава на жителите на София сами да избират в какво да се влага, се неглижират крайните квартали.

Бюджетът за 2024 година беше показан предходната седмица, а на 25 януари Столичната община провежда и обществено разискване на бюджета в Аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР