Общинските съветници от БСП Николай Велчев и Васко Тодоров входираха

...
Общинските съветници от БСП Николай Велчев и Васко Тодоров входираха
Коментари Харесай

Николай Велчев и Васко Тодоров питат кмета Фандъкова защо нямаше информационна кампания за гражданите за новите превозни документи

Общинските съветници от Българска социалистическа партия Николай Велчев и Васко Тодоров входираха запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова с въпроси за новата електронна система в градския превоз, която действа от началото на 2023 година.

" След като проработи новата електронна система в градския превоз на София, която влезе в действие от 1 януари 2023 година, беше установено голямо неодобрение от страна на жителите във връзка с тарифната политика и организацията по закупуването на карти и билети, т.е. действието й, обвързвана с използването на транспортните услуги от столичани ", написа в питането им.

В него Николай Велчев и Васко Тодоров допълват: " Преди въвеждането на новата електронна система от представители на управлението на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), както и от Комисията по превоз и пътна сигурност към Столичния общински съвет (СОС), бяха направени презентации на новата тарифна политика и действието й, обвързвана с използването на транспортни услуги от столичани. Бяха изтъкнати ред преимущества, които се оказаха, че са безусловно несъстоятелни предвид на практическата им реализация. Постъпиха доста недоволства от жители, които употребяват тази услуга, заради това, че тя е несъвършена и не може да се оперира в границите на фактическото пътешестване. Като образци, ще посочим премахването на едномесечната карта за една линия наземен градски превоз, двойно нарастване на цената за най-уязвимите обществени групи в столицата (семейства с един работещ, фамилии с три деца и повече и др.), а както и премахването на картата за метрото от 35 лева, което задължава всички жители да заплащат 50 лева на месец ".

В тази връзка общинските съветници от Българска социалистическа партия питат кмета Йорданка Фандъкова каква е философията на тази смяна и какво я провокира. " Настояваме да получим отговори и на още два въпроса - какви са преимуществата на новата електронна система за градски превоз и какви изгоди има тя пред остарялата тарифна политика и най-важното - за какво нямаше огромна осведомителна акция за жителите, какво отпада и какво се вкарва като транспортни документи и по какъв начин това ще повлияе на джоба на всяко семейство ", пишат още в питането си Николай Велчев и Васко Тодоров.

През идната седмица следва внасяне на отчет от групата на " Българска социалистическа партия за България " с съответни оферти за връщане на най-предпочитаните благоприятни условия за превоз на столичани, измежду които и едномесечната карта за една линия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР