Общинските съветници одобриха с мнозинство годишния отчет на кмета на

...
Общинските съветници одобриха с мнозинство годишния отчет на кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Враца Калин Каменов отчете свършеното през 2022 година

Общинските съветници утвърдиха с болшинство годишния доклад на кмета на Враца Калин Каменов за 2022 година. Предизвикателствата са били инфлацията, неналичието на поддръжка от страната и блокирани европейски стратегии. Разполагаемият бюджет за предходната година е съвсем 95 млн. лв.. Във Враца са вложени 2 милиона за ремонт на улици, а близо 400 000 лева са отишли за обновяването на здания в обитаемоте места.
„ 2022 година беше годината на кв. " Бистрец ". Бетонирани са 8 улици, а с нова асфалтова настилка са 3 пътни прави, измежду които и основната – " Гаврил Бистричанин “. В квартала през актуалната година бе построена и детска площадка и публично бе открит новоизграденият параклис “, заяви по време на постоянното съвещание на локалните сенатори Калин Каменов.
По отношение на градската среда са ремонтирани алеите към стадиона във Враца. Осигурени са 1 млн. и 300 000 лева за нов парк в ж.к. " Сениче “.
Работено е и във връзка с вложенията. Водещ приоритет в Управленската стратегия е образованието. Подготвени са плановете за възобновяване на просветителни институции във Враца за над 9 млн. лева Предвижда се главен ремонт, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и основаване на съответна среда за образование в постройките на учебните заведения " Иванчо Младенов “ и " Васил Левски “, както и на детска градина " Единство Творчество Красота “.
Предложенията, готови от локалната администрация, ще се финансират по Националния проект за възобновяване и резистентност. Успоредно с това, от началото на образователната година, със лични бюджетни средства, е осъществен ремонт на здравните кабинети в НУ " Иванчо Младенов “ и СУ " Св. Климент Охридски “. Предстои да бъдат актуализирани кабинетите в СУ " Отец Паисий “, както и в детските градини " Брезичка “, " Радост “ и " Звънче “. Успоредно със строително-ремонтните действия бе закупено и ново обзавеждане за здравните кабинети в шест детски градини и пет учебни заведения.
През 2022 година бе учредена и втората по величина Монтесори общественост в страната. Враца е първият град в Северна България с максимален брой подготвени експерти по новаторския способ. В края на годината Община Враца извършва 23 планове на стойност 61 584 326 лв., като най-големият е планът за " Модернизиране на градския превоз в община Враца “ на стойност 32 млн. лв..
През 2022 година бе открита Компостиращата апаратура. Реализираният план е огромна крачка към понижаване на отпадъците.  В рамките на отчетната година започва осъществяването на строително-монтажните работи по уличното осветяване, чиято стойност е над 1.2 млн. лева Дейностите стартираха от ул. " Братя Миладинови “. В началото на втория мандат стартира и разширението на звено " Инспекторат “, който упражнява надзор при спазването на настоящите наредби на територията на общината.
През миналата година са формирани над 200 акта на извършители, огромна част от които са свързани с неспазването на наредбите за изхвърляне на строителни и едрогабаритни боклуци.
Успоредно с това, звеното продължи премахването на остарели и неизползваеми коли. Броят им за 2022 година е над 350. През 2022 година Община Враца продължи провеждането както на обичайни събития, по този начин и на нови такива. Всеки месец е имало културни събития, които разпространяват града ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР