Общинските и държавни училища в страната могат да кандидатстват за

...
Общинските и държавни училища в страната могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

Нова платформа подкрепя образованието по дигитални науки и програмиране


Общинските и държавни учебни заведения в страната могат да аплайват за безвъзмездни учебни абонаменти за Буки.bg (снимка: Училищна Телерик Академия)

Училищата в България към този момент могат по-лесно да оферират на своите възпитаници нови стратегии и предмети по настоящи тематики като програмиране и цифрови науки. Новата просветителна платформа Буки.bg дава достъп до 15 подготвени цялостни стратегии, създадени уроци и материали, които са основани от просветителните организации „ Училищна Телерик Академия ” и „ Технократи ”.  

Всички общински и държавни учебни заведения в страната могат да аплайват за безвъзмездни учебни абонаменти за и да вкарат нови просветителни стратегии още през идната образователна година. За задачата учебните заведения би трябвало да попълнят формуляр за кандидатстване до 26 април на уеб страницата на плана.
още по темата
Първите 150 учебни заведения, които попълнят формуляра, ще получат безвъзмезден едногодишен абонамент, с помощта на донори и сътрудници на „ Училищна Телерик Академия ” в цялата страна.

“Качественото образователно наличие е основно за възстановяване на образованието и изисква непрекъсната акомодация, с цел да отговоря на потребностите на учителите и учениците. Често учителите нямат време и запаси да основат нови образователни материали и стратегии по настоящи тематики, които да отговорят на ползите на учениците. Затова създадохме Буки.bg ”, споделиха Петър Шарков и Ивайло Бонев, изпълнителни шефове на „ Училищна Телерик Академия ”.

Буки.bg обезпечава достъп на учебните заведения до изцяло създадени авторски просветителни стратегии с фокус върху цифрова просветеност, зелени технологии, програмиране и основни умения за сполучлива реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в учебно заведение като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни действия и занимания по ползи.

Програмите на Буки.bg са забавни и увлекателни за учениците
(снимка: Училищна Телерик Академия)

Платформата поддържа учебните заведения да употребяват новите стратегии като обезпечава всички нужни материали и потребни насоки за учителите. През образователната 2024-2025 година ще са налични 15 подготвени стратегии, подобаващи за възпитаници от III до XII клас и учебни заведения с разнообразни профили и специалности.

Програмите са създадени от специалисти с опит като преподаватели и са провеждани в школи и учебни заведения в страната. Учителите споделят, че стратегиите са забавни и увлекателни за учениците, а материалите са добре готови и изискват минимална акомодация и старания за преподаване.

Всички учебни заведения в община Бургас и в община Стара Загора ще имат цялостен достъп до платформата Буки.bg от идната образователна година. В Бургас Общината обезпечава достъп до платформата като част от огромен план за повишение цифровата просветеност на учениците, а в Стара Загора самодейността е подкрепена още веднъж от локалната власт и донори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР