Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина на предложението за

...
Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина на предложението за
Коментари Харесай

Макети пред сградата на Община Благоевград визуализират Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка


Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина на предлагането за построяването на Високотехнологична зелена зона в парк „ Македония “. С болшинство съветниците за следващ път препотвърдиха с решението си Благоевград да получи опцията да построи един Иновационен квартал по сходство на Тех парк – София!

Непосредствено преди гласуването Елица Панайотова, взела участие в основаването на бизнеспарка в София, показа пред локалния парламент плановете за построяването на Индустриалната зона край Зелен дол и Тех парка в парк „ Македония “.

„ Днес ви представяме два плана, които са основни за превръщането на Благоевград в действителен районен център с тежест привличането на бизнес промишлеността и на младежи в града, както и основаването на нови работни места “, сподели в презентацията си Елица Панайотова. По думите й планът за Индустриалната зона планува построяването на цялата инфраструктура, нужна за привличането на евентуални вложители.

Тя ще бъде обособена върху 316 дка, с цел да дава отговор на критериите, основани от държавното управление за финансиране и ще даде опция за разполагането на 15 предприятия с повърхност от 3000 до 10 000 кв. м повърхност. Целта на плана е да се построи цялата обществена инфраструктура, тъй че когато има интерес бизнесът да стъпи на територията на общината и непосредствено да премине към реализирането на своята инвестиция.
Индустриалната зона ще сътвори конкурентно преимущество на района пред други близки местоположения, давайки една бърза реализация на даден капиталов интерес. Предвижда се и построяването и на две нови автобусни спирки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР