Общински път до плажа край Русалка в Каварна е с

...
Общински път до плажа край Русалка в Каварна е с
Коментари Харесай

Каварна очаква държавна намеса в казуса с бариера и 8 лв. такса до плаж Русалка

Общински път до плажа край " Русалка " в Каварна е с преграда и такса 8 лв. . " Общината споделя страната да се включи, което значи апел към Ангелкова и без друго има интензивност през последните дни поради цената на шезлонгите и неуспеха на сезона на някои места. Призив, да отиде до бариерата, да се вземе в ръце и да реши този проблема ", разяснява НоваТВ.

За поредна година достъпът до плажа е стеснен от преграда и преминаващите са длъжни да заплащат. През 2010 година е наложена санкция на притежателите за бариерата, само че тя продължава да съществува.
 Откриха заварден плаж към Русалка с достъп единствено по вода
Откриха заварден плаж към Русалка с достъп единствено по вода

Плажът бил напълно заварден от частен парцел

" Единствената общинска благосъстоятелност в региона на комплекс " Русалка " е общинският път , който води до там. Той е към 2 км. и 800 м. Това, което желая да уточня е, че пунктът и бариерата не са ситуирани върху общинския път, а в частен парцел ", разяснява кметът на Община Каварна Нина Ставрева.

" До няколко метра пред бариерата, пътят е общински. Всичко останало е частен парцел и активите в самия комплекс са частна благосъстоятелност. Земята е държавен горски фонд . До колкото ми е известно сега се водят някакви каузи сред страната и притежателите ", изяснява тя и добавя, че има позволение за слагане на надзорен пункт и преграда от 2012 година
 Ангелкова: Министерството не взема нито лев от концесиите
Ангелкова: Министерството не взема нито лев от концесиите

Стартирана е проверка на всички концесионни контракти за морски плажове

Плащането на такса за прекосяване през преграда в частен парцел не е в компетенциите на общината и " би трябвало да се подхващат дейности от страна на страната и на Областна администрация ", прибавя кметът на Каварна..

" И сега са в развой на правене подробни устройствени проекти, които да удовлетворят тъкмо това, което е написано в закона за устройство на черноморското крайбрежие. Общината сега прави различен път, с цел да не се постанова да се заплащат такси ", разяснява тя.
 Депутатите улесниха концесионирането на плажове
Депутатите улесниха концесионирането на плажове

Регионалната комисия одобри измененията в Закона за черноморското крайбрежие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР