Общински, областни, университетски и частни болници са против регулиране на

...
Общински, областни, университетски и частни болници са против регулиране на
Коментари Харесай

Болниците са против регулиране на заплатите чрез рамковия договор

Общински, регионални, академични и частни лечебни заведения са срещу контролиране на заплатите посредством Националния рамков контракт (НРД), оповестиха сдруженията на лечебните заведения.

В НРД като условие за осъществяване на медицинските действия са въведени прагове за минимални заплати на медицинските и немедицински експерти, както и за оптимални съотношения сред най-ниските и най-високите хонорари на работещите медици във всяка болница. В анекса към НРД, който беше подписан на 20 февруари 2024 година, са заложени и наказания за лечебните заведения, които не изпълнят тези условия.

Болничните сдружения показват, че с цел да се покачат заплатите, е необходим стопански и пазарен метод, а не " сляпо административно контролиране ".

Болниците са тези, които изплащат заплатите, само че не престават да не са страна в договарянето на изискванията за оказване на здравна помощ, акцентират сдруженията и прибавят, че здравната каса не е обосновано да дефинира какви заплати да вземат чиновниците на " продавача ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР