Общински колективен трудов договор в сферата на социалните дейности бе

...
Общински колективен трудов договор в сферата на социалните дейности бе
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних подписа нови КТД-та в сферите здравеопазване и социални дейности

Общински групов трудов контракт в областта на обществените действия бе подписан през днешния ден от кмета на Варна Иван Портних, Веселин Рашев, ръководител на Синдиката на Българските учители и Стойко Атанасов - Синдикален районен съюз на КТ „ Подкрепа “ – Варна. Кметът публично връчи и към този момент подписания КТД в областта на опазването на здравето на доктор Веселина Божилова – ръководител на Териториален координационен съвет на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ – Варна.

„ Радвам се, че в навечерието на Коледните и Новогодишните празници подписваме груповите трудови контракти в областта на опазването на здравето и на обществените действия. Това е значима обществена отбрана за близо 1200 души и доказателство, че Община Варна е правилен шеф. Благодаря на синдикатите за дейния разговор. Вярвам, че това партньорство ще продължи да дава положителни резултати “, сподели кметът и напомни, че общината е подкрепила КТД и в секторите „ Образование “, Оперативна програма „ Спорт “.

Веселин Рашев, Стойко Атанасов и доктор Веселина Божилова благодариха на кмета и на Община Варна за положителното съдействие. На срещата участваха отрасловият зам.-кмет Коста Базитов, Таня Василева, шеф на дирекция „ Социални действия “, Анастасия Георгиева, шеф на дирекция „ Здравеопазване “, общински съветници.

От Колективния трудов контракт в областта на обществените действия ще се възползват 356 чиновници. Той подсигурява нарастване на възнаграждението с 10%, считано от 01.01.2019 година, и по една минимална работна заплата за празника на обществения служащ през месец март и за Коледа. Размерът на спомагателното заплащане за прослужено време е 1,5%, обезпечени са средства и за надграждаща подготовка на всички експертите, работещи в системата, освен за управителните фрагменти.

Общинският групов трудов контракт 2018 - 2020 година в областта на опазването на здравето урежда трудовите и осигурителни връзки на работещите синдикални членове в областта на детското и учебно опазване на здравето на територията на Община Варна и общинските предприятия „ Комплекс за детско хранене “ и „ Дезинфекция, дезинсекция, дератизация “. В контракта са непокътнати без смяна същите удобни условия за служащите и чиновниците, както заложените в предходния КТД. От придобивките по контракта ще се възползват над 775 чиновници. Те ще получат в допълнение заплащане за Деня на здравния служащ – 7 април и също за Коледните празници. Запазват се контрактуваните по-високи размери на главния заплатен годишен отпуск. Новото съглашение в опазването на здравето на национално равнище беше подписано на 08.11.2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР