Общинската избирателна комисия в Септември с пълно мнозинство прекрати предсрочно

...
Общинската избирателна комисия в Септември с пълно мнозинство прекрати предсрочно
Коментари Харесай

ОИК-Септември взе важно решение, свързано с кмета сводник Пламен Темелков

Общинската изборна комисия в Септември с цялостно болшинство приключи предварително пълномощията на кмета на село Семчиново Пламен Темелков, който е арестуван по обвиняване за присъединяване в група за трафик на дами за полова употреба в чужбина. Селският властник беше един от 9-мата задържани в България и по-късно екстрадиран в Марбея, Испания, където ще бъде съден. Темелков, който седна в кметския стол на Семчиново от Единна национална партия, бе арестуван през лятото в Бургас, до момента в който бил на отмора там със фамилията си и от този момент е в ареста, първо в пазарджишката полиция, а след екстрадацията бе превозен със аероплан до Испания от нашите управляващи. Тъй като не ходеше на работа в кметството, той беше в неплатен отпуск и заради това Общинската изборна комисия в Септември не му беше прекратила пълномощията на представител на локалното самоуправление, написа " Монитор ".

На предходното съвещание през септември комисията отхвърли с 6 гласа против 3 да го освободи от кметските му отговорности и несъмнено Темелков щеше да си пуска неплатен отпуск от ареста до 6 месеца, само че поданици на Семчиново изпратиха сигнал до Централната изборна комисия и оттова дадоха методически инструкции на ОИК в Септември по отношение на използването на Изборния кодекс и обвързваните с него нормативни актове. Съгласно тях пълномощията на кмета на село Семчиново Пламен Темелков следва да бъдат прекъснати предварително, защото той от 29 юни т.г. до сегашния миг /повече от три месеца/ не извършва функционалностите си на кмет на селото.

От 23 юни 2017 година досега Темелков е употребявал заплатен и неплатен годишен отпуск. Едновременно с това от този момент до сегашния миг той действително изтърпява мярка за неотклонение „ задържане под стража”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР