Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета

...
Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета
Коментари Харесай

Прекратиха пълномощията на селски кмет

Общинската изборна комисия в Разград приключи предварително пълномощията на кмета на село Киченица Юзджан Рамаданов. Санкцията е наложена поради това, че селският първенец  не е спазил периода, в който е трябвало да  приключи присъединяване си в комерсиална компания.
Рамаданов бил едноличен търговец, само че в предварителната декларация, подадена по Закона за определяне и попречване на спор на ползи, не е загатнал това събитие. Той нарушил и ЗМСМА, като изискал от съда да заличи компанията му два  месеца и половина след избора му за кмет, откри инспекцията на ОИК.

Юзджал Рамаданов бе определен през октомври за кмет на селото с гласовете на Движение за права и свободи. На локалния избор той победи още на първи тур претендента на ГЕРБ Дамян Йосифов, който ръководи в Киченица предходния мандат и бе единственият му противник на локалните избори през 2019.

Ако решението на ОИК Разград бъде доказано от съда, в селото ще има нови избори. Това  ще е вторият непълен избор в региона, откакто стана ясно, че ново гласоподаване се постанова и в исперихското село Къпиновци, защото  новоизбраният кмет там Ариф Васви бе назначен за заместник-кмет на Исперих.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР