Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите,

...
Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите,
Коментари Харесай

Радина Банкова: Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите

" Общинската администрация би трябвало да промени безразличното си отношение към жителите, изключително в дребните обитаеми места ". Това съобщи претендентът за кмет на Ловеч, подсилен от " Българска социалистическа партия за България ", Радина Банкова по време на среща с хората в село Горно Павликени. Тя акцентира, че е натрупала задоволително опит в работата си като бизнесмен през последните 25 години, ръководейки личната си компания, с цел да се опита да приложи наученото в една друга сфера, каквато е ръководството на общината и да работи в интерес на обществото.

" Ситуацията в Ловеч и в селата от общината е - цялостен застой в икономическото развиване, а изискванията за живот не са като в една европейска страна ", сподели тя. Банкова добави, че хората напущат родния си град, младежите не намират там реализация. По думите й е пристигнало време да се предприеме най - значимата инвестиция - тази в хората. Според нея това може да стане като бъдат привлечени образовани и перспективни експерти, които да се включат в най-изостаналите три бранша - опазване на здравето, обучение, стопанска система. " Трябва да се даде нова вяра на хората, общинската администрация да промени безразличното си отношение към жителите, да прояви интерес към техните проблеми, да се вслуша в предложенията им, свързани с смяната на сегашната обстановка ", безапелационна бе тя.

Присъстващите на срещата си припомниха, че в селото досегашният кмет е идвал единствено до момента в който го изберат, по-късно е не запомнил пътя към него, от общината не демонстрират интерес през последните четири години какво се случва в Горно Павликени. " Имаме доста сериозен проблем с водоснабдяването - водопроводът е на повече от 70 години, багерът всеки ден копае, с цел да отстранява повредите, само че с това се разрушават улиците. Нямаме автобусен превоз, с който хората да отиват непосредствено до Ловеч, а ни се постанова да използваме подобен с прекосяване през други обитаеми места. За възрастните хора не е допустимо да се грижат за гробищния парк, електрическите стълбове се нуждаят от разчистване, защото са обрасли с увивни растения ", споделиха присъстващите на срещата. Най - значимия въпрос, който те сложиха беше кметският наместник в селото да се назначава от общинската администрация, единствено откакто хората в селото са разискали кандидатурите и са създали своето предложение.

Радина Банкова и Доротея Цанкова - лидер на листата на претендентите за общински съветници от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " бяха посрещнати в селото с червени рози. Цанкова изясни, за какво Българска социалистическа партия е застанала зад кандидатурата на Банкова - доста от нейните хрумвания, изключително тези, свързани със обществената проблематика, изцяло съответстват с предложенията на Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР