Общинска фондация Карон Лимен Шабла подписа договор за изпълнение на

...
Общинска фондация Карон Лимен Шабла подписа договор за изпълнение на
Коментари Харесай

По европроект повишават безопасността на рибарите в Община Шабла

Общинска фондация " Карон Лимен " Шабла подписа контракт за осъществяване на план „ Повишаване на информираността и възстановяване на сигурността и сигурността на риболовците в Община Шабла “. Безвъзмездната финансовата поддръжка е в размер на 245749 лева от Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година, посредством Стратегията за Водено от общностите локално развиване на Местната инициативна рибарска група „ Шабла-Каварна-Балчик “. Периода на осъществяване на плановите действия е до края на ноември 2023 година

Предвижда се създаване на мрежова обществена инфраструктура посредством консолидиране на система за премерване на метеорологичните условия и система за видеонаблюдение, с което ще се усъвършенства сигурността и сигурността на риболовците на територията на община Шабла. Тя ще съставлява гъвкава модулна система с голям брой датчици за премерване на климатични данни, в това число за скоростта и посоката напразно, за температура и мокрота на въздуха, за премерване на количество дъжд. Планирано е основаването на интернет платформа, която ще обезпечи опция в действително време да се дават данни и образна информация, с превантивна цел за обезпечаване на сигурност на риболовци, туристи и практикуващи морски спортове. Обект на наблюдаване ще бъдат авансово определени сектори от къмпинг „ Космос “ с. Дуранкулак, с. Крапец, Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Кария “ и с. Тюленово.

Предвидено е създаване на виртуално наличие, ориентирано към разпространение и запазване на морското културно, материално и нематериално завещание на територията на община Шабла. Ще бъде направено подводно видео снимане, което ще бъде интегрирано в очила за виртуална действителност и ще дава опция да се прави съпоставяне сред виртуалното преживяване и действителното показване на морското културно, материално и нематериално завещание. По този метод всеки искащ ще има опция, на място в Зеления учебен център гр. Шабла, по съвременен и атрактивен метод да се запознае с артефакти, флората и фауната присъщи за Черно море.

Реализацията на план „ Повишаване на информираността и възстановяване на сигурността и сигурността на риболовците в Община Шабла “ ще способства за стимулиране на интерес от локалната общественост и гостите на общината, повишение на привлекателността на регионите за риболовство и аквакултури, повишение информираността във връзка с морското културно завещание и предпазване на екологичните дадености на региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР