Общините Ямбол, Тунджа и Сливен в сътрудничество с Агенция Пътна

...
Общините Ямбол, Тунджа и Сливен в сътрудничество с Агенция Пътна
Коментари Харесай

Интеграция и устойчиво развитие на градската среда: Нови възможности за Ямбол, Сливен и Тунджа

Общините Ямбол, Тунджа и Сливен в съдействие с Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ и Тракийски университет-Стара Загора подхващат стъпки към реализацията на упорит план за развиване , ориентиран към възстановяване на зелената градска среда, устойчивата подвижност и достъпността в района. Този план се реализира в границите на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027, като планува серия от интегрирани вложения, които целят възстановяване на качеството на живот и стимулиране на икономическото развиване.

Серия от публични разисквания са планувани за 9 и 10 април, като дават опция на локалните поданици да се срещнат в детайли с концепцията на плана и да изразят своите отзиви и оферти. Водещ сътрудник в самодейността е Община Ямбол, която акцентира смисъла на необятното публично присъединяване за триумфа на плана.

Особено внимание е ориентирано към построяването на южния обходен път на Ямбол – основна инвестиция, която ще обезпечи директна връзка с Автомагистрала „ Тракия “ и доста ще облекчи директния трафик. Това освен ще усъвършенства сигурността и устойчивостта на пътната инфраструктура, само че и ще спомогне за повишение на качеството на живот в града.

Обществеността е призвана да взе участие интензивно в процеса на обмисляне, като има опция да се запознае с концепцията и да способства с отзиви и оферти посредством къса онлайн анкета до 17 април 2024 година Това е от значително значение за триумфа на плана и подсигурява, че плануваните вложения дават отговор на действителните потребности и упования на общностите.

Тази самодейност съставлява значима стъпка към устойчивото развиване на района и акцентира ангажираността на локалните управляващи към възстановяване на градската среда и инфраструктурата . Реализацията на плана с публичната поддръжка и присъединяване дава обещание освен усъвършенстване на пътната инфраструктура, само че и доста повишение на качеството на живот в общините Ямбол, Тунджа и Сливен.

Рекордно финансиране за общини: България обновява инфраструктурата си с 971 млн. лв.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР