Общините в цялата провинция призовават правителството на Форд да възпроизведе

...
Общините в цялата провинция призовават правителството на Форд да възпроизведе
Коментари Харесай

„Гръбнакът на тази провинция“: Градовете искат финансова помощ от правителството на Онтарио

Общините в цялата провинция приканват държавното управление на Форд да възпроизведе „ новата договорка “ на Торонто и да контракти нови финансови съглашения с тях, до момента в който се борят с растежа разноски и упреква Куинс Парк, че ги финансира незадоволително. = " no-referrer-when-downgrade " >

Премиерът сподели, че общините „ в действителност са гръбнакът на тази провинция “, само че наподобява не утвърждава настояването.

Нарастващите позвънявания се коренят в новата договорка, подписана сред Онтарио и Торонто в края на 2023 година Тази договорка на стойност минимум 1,2 милиарда $ разреши на провинцията да поеме контрола над Don Valley Parkway и Gardiner Expressway надалеч от града, спестявайки милиарди финансови разноски.

Сделката също включва пари, предадени на кмета на Торонто Оливия Чоу за нови влакове на метрото, бездомни и за употреба на два плана за леки железопътни линии.

Откакто договорката беше подписана, други общини желаеха помощ от техните лични. Те приканиха държавното управление на Форд да им предложи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР