Общината закупи влакче, с което туристите да се качват до

...
Общината закупи влакче, с което туристите да се качват до
Коментари Харесай

Посрещаме с багери туристите на Бунарджика за Пловдив 2019

Общината закупи влакче, с което туристите да се качват до върха на Бунарджика и дори търси ватман. Композицията обаче ще би трябвало да изчака за първия си курс, тъй като на хълма стартира ремонт. Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и инж. Костадин Терзиев, представител на „ Драгиев и Ко “, дадоха публично старт на работата по възобновяване на Бунарджика. Това стана в сряда с подписването на контракта за възлагане на публичната поръчка.

Срокът за осъществяване е до края на 2019 година, което значи, че ще посрещаме с багери гостите на Европейска столица на културата, решили да прегледат една от огромните градски забележителности. „ Бихме желали дейностите да приключат още напролет, защото паркът е обичано място на пловдивчани през топлата част от годината, а и чакаме доста туристи за Пловдив 2019. Още занапред има интерес от страна на културни оператори за образуване на събития на Бунарджика и по тази причина се надяваме работата да върви допустимо най-бързо “, разяснява районният кмет Стаменов. Това обаче надали ще се случи, тъй като в това време компания " Драгиев и ко " ще би трябвало да приключи ремонта на площад " Централен " и да подхване подлеза на " Гладстон ". Пак нейните майстори и техника са ангажирани и за обновяването на част от квартала източно от Стария град, където се усвояват над 20 млн. по стратегия " Региони в напредък ".

Максималната стойност за осъществяването на дейностите на Бунарджика е 2 милиона лв.. С тези пари би трябвало да се ремонтират алеите и съществуващата инфраструктура, както и да се укрепят и обезопасят компрометираните във времето сектори.

Разработеният от проектант Пламена Андонова проект беше показан на обществеността през август. Тогава Георги Стаменов увери всички участници в полемиката, че планът цели да се възвърне напълно истинският образ на парка, както това ще става без ново застрояване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР