Общината изгражда детска градина в кв. Освобождение“, ще бъдат построени

...
Общината изгражда детска градина в кв. Освобождение“, ще бъдат построени
Коментари Харесай

Дългогодишен проблем в Благоевград ще бъде решен!

Общината построява детска градина в кв. „ Освобождение “, ще бъдат издигнати още две на разнообразни места в града. 6 нови електробуса – част от зелената политика на кмета Илко Стоянов

Нова детска градина, която ще приема децата в кв. „ Освобождение “ ще бъде построена от Община Благоевград. Така на процедура ще бъде решен дълготраен проблем, защото до този миг детско заведение в региона липсва. Още две детски градини ще бъдат издигнати на територията града. Едната от тях ще бъде в ж.к. „ Ален Мак “ (до IX ОУ), а другата на ул. „ Полк. Дрангов “.

„ Успяхме да спасим към 7 млн. лв.. Когато встъпих в служба бяха извършени публични поръчки за 3 детски градини, имаше и подписани контракти за осъществяване. Оказа се обаче, че определените петна за създаване на детските заведения са неосъществими като строително осъществяване, поради противоречие със стандартите. Едната от тях беше планувана в парка при ул. „ Даме Груев “, другата в региона на „ Баларбаши “, а третата в кв. „ Еленово “. Поради тази причина се наложи да търсим различни разновидности за местоположения и все още към този момент сме изпълнили тази задача. Получихме писмо от министъра на образованието, който приема тези промени. Оттук нататък следва преотреждане на парцелите, планиране, оповестяване на Обществени поръчки и прекосяване към СМР “, разясни на конференция кметът Илко Стоянов.

Той заяви и че следва да бъдат закупени 6 нови електробуса, които ще пътуват по напълно нови линии.

Те ще минават през кв. „ Грамада “ и региона към Плажа, като ще бъдат оперирани от Община Благоевград. Предвижда се и въвеждането на цифрова система, която ще обслужва рейсовете, ще дава информация за свободни паркоместа и така нататък

„ Още преди месеци получихме писмо за преустановяване на плана за създаване на подлез в квартал „ Грамада “. Положихме съществени старания в тази посока, с цел да спасим средствата, които са планувани от предходния европейски програмен интервал. Към днешна дата можем да кажем, че се справихме и внесохме предложение до Общински съвет, което се надявам на следващия ден да влезе като изключителна точка, по този начин ще успеем да спасим към 4,2 млн. лв. “, разяснява още кметът Стоянов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР