Общината е подготвила богата програма за един от най-светлите християнски

...
Общината е подготвила богата програма за един от най-светлите християнски
Коментари Харесай

Затварят пл. Св. св. Кирил и Методий в Поморие утре, превръщат го във Великденско градче

Общината е подготвила богата стратегия за един от най-светлите християнски празници

Поморие още веднъж ще посрещне Възкресение с атрактивна галерия базар на обредни хлябове „ На Великден дружно ”, проведена от Тракийско сдружение „ Одринска епопея “ и Община Поморие. Програмата за светлия християнски празник на 16.04.2023 година /неделя/ ще стартира в 10.15 часа, в градинката пред ресторант „ Свети Георги ”. Именно там публиката ще има опция да се наслаждения на изложените вкусни козунаци и ръчно обагрени яйца, само че и на музикалния привет, квалифициран от певческа група „ Тракийка “, танцов клуб „ Чайка “ и малчуганите от ДГ „ Веселушко “.

Малко по-късно, от 11.00 часа на площада пред НЧ „ Просвета 1888 ” още веднъж ще се извият и шарените Великденски хорà. Превърналото се в традиция надиграване ще събере на едно място Детски фолклорен танцов отбор „ Раковина “ и Клуб по национални танци „ Раковина ” с ръководители Владимир Данаилов и Биляна Данаилова, както и Танцов клуб „ Чайка ”, управителен от Лиляна Христова и Велиана Дачева. Веселото надиграване се провежда от Община Поморие, ЦПЛР – ОДК Поморие и КНТ „ Раковина “ и в него могат да се включат всички поданици и посетители на града.

Вижте цялостната стратегия за 16.04.2023 година /неделя/:

– 10:15 часа – Музикален привет от певческа група „ Тракийка “, Танцов клуб „ Чайка “ Бургас – Поморие и децата от Детска градина „ Веселушко ” – гр. Поморие

– 10:30 часа – Изложба базар „ На Великден дружно ”
Място на осъществяване: Градинката пред ресторант „ Свети Георги ”, гр. Поморие

– 11:00 часа – Начало на Великденските хорà
Място на осъществяване: площад „ Св. Св. Кирил и Методий ”

Във връзка с провеждането на празника, придвижването и престоя на МПС и ППС на централен площад „ Св. Св. Кирил и Методий ” ще бъде краткотрайно лимитирано на 16.04.2023 година /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР