Община Видин командирова от началото на май месец четирима медицински

...
Община Видин командирова от началото на май месец четирима медицински
Коментари Харесай

Командироват четирима медицински специалисти за подпомагане на работата в МБАЛ „Св. Петка“

Община Видин командирова от началото на май месец четирима медицински експерти за подкрепяне на работата на незабавния център на видинската болница по молба на прокуриста на здравното заведение доктор Ивета Найденова, заяви зам. кметът Борислава Борисова.МБАЛ „ Св. Петка “ разгласи още на 13 април, че търси да назначи лекари, медицински сестри и санитари в структурата за наблюдаване и лекуване на пациенти с потвърден COVID-19 в неусложнено състояние. Продължителността на трудовия контракт на новоназначените ще бъде до отпадане на изключителното състояние по отношение на епидемията. Те ще работят против в допълнение заплащане, прецизират от болничното заведение.
Припомняме, че към вчерашна дата до 17.30 часа, доказаните случаи на COVID-19 в област Видин са 27, като 17 от тях са на медицински чиновници. Един пациент към този момент е оздравял.
Чакат се и резултатите от взетите 40 проби от вкъщи за остарели хора в село Гара Орешец, защото там има доказан случай на ковид инфекцията на разположение, което е настанено в общественото заведение. 24 от тестванията са на домуващите и 16 на личния състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР