Община Велинград изпълнява всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването

...
Община Велинград изпълнява всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Запознават ромите с мерките срещу COVID-19

Община Велинград извършва всички предписани ограничения от Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб за битка с ковид. Предприети са и спомагателни такива с оглед запазване здравето на хората. Общинските чиновници, които попадат в рисковата група: възраст над 60 години, страдащи от хронични и съпътстващи болести, бременните дами са пуснати в заплатен отпуск или работят от домовете си.

Здравните посредници водят акция за запознаване на популацията в ромските махали, като раздават осведомителни материали за предварителна защита против COVID-19. Възрастните хора в потребност се обаждат на телефони и поръчват медикаменти и артикули от първа нужда. С цел повишение на сигурността на снабдяването на семействата с вода и електрическа енергия се преустановяват плановите действия и поправки по електроразпределителната и водопреносната мрежа.

Апелираме към хората да бъдат виновни, да пазят себе си, своите близки, сътрудници и всички възрастни хора, тъй като обстановката е в действителност извънредно сериозна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР