Община Велико Търново кани кандидатите, одобрени по проекта за смяна

...
Община Велико Търново кани кандидатите, одобрени по проекта за смяна
Коментари Харесай

Община Велико Търново подписва договорите с одобрените кандидати за смяна на старите печки

Община Велико Търново кани претендентите, утвърдени по плана за промяна на старите печки на дърва и въглища с климатици, уреди на газ или пелети за сключване на съответните контракти. Всеки от жителите може да посети Центъра за информация и обслужване на партера на Общината от 5-и до 9-и юни сред 10,00 и 14,00 ч. във всеки от петте дни.
Новите климатици са обезпечени по плана „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “, чиято Основна фаза се осъществя от Община Велико Търново по стратегия LIFE на Европейската комисия.
127 са утвърдените поръчки за замяна на остаряла печка на дърва и въглища с климатик, а 14 – за нови отоплителни уреди на газ и пелети.
По Програма „ Околна среда “ Община Велико Търново ще разгласи нова процедура за промяна на старите замърсяващи печки с нови уреди за отопление от друг вид, в това число и климатици. Тя ще обхване огромните квартали – „ Бузлуджа “, „ Зона Б “, „ Колю Фичето “, „ Чолаковци “, както всички останали региони отвън обсега на плана по стратегия LIFE. По новата процедура се чака да бъдат привлечени минимум 5000 семейства, в това число и от обитаеми места отвън общинския център.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР