Община Варна взе първа награда в категория Значима иновация“ и

...
Община Варна взе първа награда в категория Значима иновация“ и
Коментари Харесай

Община Варна с награда за социална политика

Община Варна взе първа премия в категория „ Значима иновация “ и характерен знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ от Държавната организация за протекция на детето. Призът бе присъден за цялостната активност на общината в обществената сфера.

Отличителният знак се връчва за втора поредна година. Целта на самодейността е да се насърчат организациите и институциите, които работят интензивно за отбрана правата на децата и за обезпечаване на условия за пълноценното им развиване. Наградите са за достижения в четири категории: „ Значима иновация “, „ Устойчиво развиване “, „ Успешна смяна “ и „ Значима иновация “ и „ Значимо партньорство ”.

Събитието се състоя на 30-та годишнина от подписването на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето. По този мотив бе проведен и огромен народен конгрес „ С очи за всички “, отдаден на общественото включване и овластяването на децата с увреждания. Официални посетители бяха министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита, посланикът на България към службата на Организация на обединените нации Деяна Костадинова, омбудсманът Диана Ковачева, посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа и други Във форума взе присъединяване и общинският консултант доктор Лидия Маринова, като представител на локалната власт. Тя показа опита на Община Варна в даването на обществени услуги за деца и младежи и в осъществяването на стратегии, финансирани от градския бюджет. Изтъкнати бяха положителните практики, одобрени във Варна, както във връзка с приспособеното хранене в яслите, детските градини и учебните заведения, по този начин и на обучителните стратегии за медицинския и педагогическия личен състав за обгрижване и реакция при нужда за деца с диабет и редки болести. На събитието беше очебийно, че Община Варна е пример за добра работа и качество в даването на обществени услуги.

„ Първата премия от Държавната организация за протекция на детето и високата оценка, която получихме на националния конгрес, са следващото самопризнание за Община Варна. Те са факт с помощта на обединените старания на администрацията, неправителствения бранш, на всички институции, които имат отношение към грижата за децата и към основаването на условия за тяхното пълноценно развиване. За нас децата са преди всичко и ще продължим да работим интензивно, с цел да им осигурим щастливо детство “, сподели доктор Маринова.

Форумът събра деца и младежи с увреждания, които споделиха своите проблеми, терзания и достижения в живота, макар компликациите. Участие взеха и доста представители на разнообразни институции, Неправителствени организации бранша, локалната власт. Те разискаха какво е направено досега по повод грижите за децата и младежите с увреждания, както и за обезпечаването на подобаваща среда за първокласен и заслужен живот. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР