Община Варна все още очаква да й бъде прехвърлена от

...
Община Варна все още очаква да й бъде прехвърлена от
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 28 март

Община Варна към момента чака да й бъде трансферирана от страната собствеността върху салона на СУ „ Найден Геров “, с цел да може да приключи строителството му.

Детски център „ Лу и Лили “ във Варна показаха Програма лято 2024 година

" С първите слънчеви лъчи бързаме да представим нашата Програма лято 2024 година. Както постоянно сме заредени с доста усмивки и положително въодушевление и чакаме нашите дребни другари – тези, които към този момент добре ни познават от предишното лято, само че и доста нови мъничета, които ще се причислят към нас в този момент. ", разяснява за Moreto.net Деси Пашова от Детски център „ Лу и Лили “

„ Най-съществено беше нарастването при делата от група “Детско правораздаване “– към 50% (79 каузи за предходния регистриран интервал, по отношение на 118 каузи за 2023 г.). В тази група бяха обсъждани каузи за установяване на ограничения във връзка с практикуване на наставнически права, прехрана, режим на персонални връзки, предоставяне позволение, заместващо единодушието на родителя, комуто не са предоставени родителските права, за пътешестване на детето, преустановяване на брака при съществуване на родени от брака деца, както и каузи по ЗЗДН (Закона за отбрана от домашно насилие), по които децата са обект на принуждение. По тези каузи по ЗЗДН също беше записано нарастване на постъпленията “, уточни заместител ръководителят на Окръжен съд - Варна.

250 хиляди лв. е бюджетът, за поетапна замяна и ремонт на уличното осветяване във Варна. 95% от неработещото осветяване в града се дължи на кражба на кабели, стана ясно по време на работна среща.

Няколко автобусни линии на градския превоз във Варна ще бъдат с променено разписание, оповестяват от " Градски превоз " - Варна

Община Варна да отпусне обществени помощи на 195 нуждаещи се варненци и помощи за лекуване на 151 поданици на Варна. Освен това 17 двойки да бъдат финансово подкрепени за инвитро процедури, реши Общински съвет на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Община Варна да трансферира назад на страната двата добити парцела за строителството на постройка на МГ, а по-късно да ги изиска още веднъж.

След осъществените разбори на процесите, свързани с развиването на приемната грижа в района, е регистрирана нужда от набиране на нови 25 професионални приемни фамилии, стана ясно на срещата през днешния ден. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 година, 10 са за деца с увреждания и 7 - за деца с девиантно държание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР