Община Варна ще кандидатства с проект за модернизация на уличното

...
Община Варна ще кандидатства с проект за модернизация на уличното
Коментари Харесай

Община Варна кандидатства с проект за модернизация на осветлението в кв. Чайка

Община Варна ще кандидатства с план за рационализация на уличното осветяване в кв. „ Чайка “. Общинският съвет даде единодушието си администрацията да подаде планово предложение по процедура   “Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “ от Плана за възобновяване и резистентност.

Общата стойност на плана е до 2 млн. лв., които са 100% безплатна финансова помощ. Няма условие за съфинансиране от страна на претендента, стана ясно на днешното съвещание на ОбС-Варна.
Уличното осветяване в обсега на плановото предложение включва улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Настоящото положение на системата на територията на ж.к. „ Чайка “ е остаряло, амортизирано и с огромен разход на сила. Поддръжката в това положение е скъпа и неефикасна. В региона, очакван за реорганизация, има 755 бр. осветителни тела, главно от натриеви лампи, които имат ниско светлоотдаване и огромна консумация на електрическа енергия.

Крайният период за кандидатстване е до 2 април 2024 година

На днешното съвещание беше обещано също единодушие Община Варна да взе участие като сътрудник в план за рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа с фокус върху развиването на профилирана грижа за деца с увреждания, деца – жертви на принуждение или трафик и деца – непридружени бежанци. Проектът „ Повишаване на потенциала на чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне по отношение на модернизирането на системите за обществена протекция “ се финансира по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027. С него ще се подсигурява ползата на настанените при приемни родители деца, без да се допусне опция за преустановяване на настаняването. Към момента има одобрени 37 приемни фамилии, като в 26 от тях има настанени 26 деца.

Заседанието на Общинския съвет продължава с избор на краткотрайно изпълняващ кмет на регион „ Одесос “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР