Община Варна ще дари имот на Карин дом за изграждане

...
Община Варна ще дари имот на Карин дом за изграждане
Коментари Харесай

Общината дарява имот на Карин дом за изграждане на нов терапевтичен център за деца с увреждания

Община Варна ще подари парцел на Карин дом за създаване на нов лечебен център за деца с увреждания. Това реши с цялостно болшинство локалният парламент на днешното си съвещание. Решението, за което бяха нужни най-малко 39 гласа, беше посрещнато с овации в зала " Пленарна “. Имотът с повърхност 2 450 кв. м. се намира на ул. " Дойран “ и е подобаващ за създаване на съвременен Комплекс за социално-здравни и просветителни услуги за деца с увреждания и техните фамилии.

" Желанието ни е да разтеглим активността на фондацията, с цел да може висококвалифицираните експерти от Карин дом да оказват помощ на повече деца със специфични потребности. Фондацията завоюва  грант на стойност близо 2 млн. евро, с които ще успеем да изградим центъра “, изясни пред съветниците изпълнителният шеф на Карин дом Мая Донева.

Фондацията е длъжна да вкара комплекса в употреба до три годни от подписване на контракта за подаяние. В случай че планът не бъде осъществен в този период, община Варна ще си възвърне собствеността върху недвижимия парцел, се показва в решението на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР