Община Варна обмисля да изгради система за видеонаблюдение по новите

...
Община Варна обмисля да изгради система за видеонаблюдение по новите
Коментари Харесай

И детските площадки с видеонаблюдение?

Община Варна обмисля да построи система за видеонаблюдение по новите детски площадки, с цел да подсигурява съхраняването им в безвреден тип. Това стана ясно по време на съвещанието на комисията по благоустройство и комунални действия към общинския съвет.

Мерките са в отговор на голям брой сигнали на жители, че местата, където играят децата, са с пречупени елементи, скъсани въжета и стърчащи детайли от напоителната система. Сигналите са станали мотив са серия от инспекции от страна на администрацията за определяне на вредите. Мерките за по-строг мониторинг ще целят попречване на вандалски прояви, както и унищожаване на рекламни материали по детските площадки.

В комисията по БКД беше импортирана и подписка за построяването на площадка за поклонение в памет на жертвите от потопа в Аспарухово през лятото на 2014 година Инициативен комитет от жителите на региона имат намерение да я построят с непринуден труд, обръщат се към общината с искане на материали – бетон, арматура и 6 пейки. Тъй като подаяние от подобен темперамент е юридически неприемливо, се обмисля намирането на общински терен в региона, върху който да бъде осъществена самодейността.

По време на съвещанието десетина преписки бяха пренасочени към общинската дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустройство ”. В огромна част от тях жители упорстват за планиране и създаване на улици, спиране на противозаконни канализации, облагородяване на обществени терени, обезопасяване на подлези и пешеходни зони. До 18 декември администрацията би трябвало да е подготвена с писмени отчети за подхванатите дейности по всеки обособен случай, взеха решение още съветниците от комисията по БКД.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР