Община Трявна кани малки и пораснали малчугани да се включат

...
Община Трявна кани малки и пораснали малчугани да се включат
Коментари Харесай

Яйце-борец ще донесе награда на този, който го е боядисъл

Община Трявна кани дребни и пораснали малчугани да се включат в тазгодишната конкуренция за най-здраво великденско яйце! Събитието ще се организира точно на най-големия християнски празник Възкресение Христово, 16 април, на площада пред НЧ „ Пенчо Славейков 1871 “ в Трявна и ще отличи бореца измежду великденските яйца.

В надпреварата могат да вземат участие деца и младежи до 18 години. Записването ще се състои на място от 14:00 ч. до 15:00 ч., като всеки участник носи великденското яйце, с което е решил да се бори. Първенецът ще бъде отличен от кмета на Община Трявна и ще грабне огромната премия – ваучер за спортни артикули на стойност 100 лева Предвидени са още грамоти и награди за класиралите се на второ и трето място.

Забавната конкуренция ще се организира редом с детския великденски празник, който са подготвили аниматорите от Държавен куклен спектакъл – Габрово особено за всички присъстващи малчугани и техните родители. Точно в 16:00 ч. стартира и огромният великденски концерт, проведен от Община Трявна и Тревненска духовна околия с присъединяване на деца от ДГ „ Светлина “ – Тряна, ДГ „ Калина “, Неделното учебно заведение към Тревнеска духовна околия, Детска вокална група „ Бърборани “ с началник Мая Рачева и Детска вокална група по национално пеене с началник Николина Кирилова към НЧ „ Пенчо Славейков 1871 “ – Трявна.

През цялото време, на площада пред националното читалище в Трявна, ще се организира и благотворителен великденски базар, със събраните средства от който ще бъде подкрепена активността на Неделното учебно заведение. На разположените маси жителите и гостите на града ще открият най-различни красиво украсени великденски яйца, сувенири, картички, направени с доста обич от децата на Неделното учебно заведение и представителите на Социалните услуги в общността и Сдружение „ Цветница “.

Съпътстващите събития са част от общата празнична стратегия на Община Трявна и Община Дряново – „ От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна “, кото локалните управляващи за поредна година провеждат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР