Община Търговище заделя от бюджета си 77000 лева за финансиране

...
Община Търговище заделя от бюджета си 77000 лева за финансиране
Коментари Харесай

Повече пари за финансиране на спортните клубове отделя община Търговище

Община Търговище заделя от бюджета си 77000 лв. за финансиране на спортните клубове през 2020 година Сумата е със 7000 лева повече спрямо миналата 2019 година и със 17 000 лева повече в по отношение на 2018 година, оповестиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

От през днешния ден стартира и приемът на документи за кандидатстване. Средствата ще се разпределят сред клубовете, подали заявление за финансиране, според Наредбата за изискванията, реда и критериите за финансово подкрепяне на спортните клубове. Както до момента, финансовото подкрепяне ще се реализира на база получени точки, според от спортните достижения на състезателите/отборите и типа на надпреварите от Държавния или Международния състезателен календар, в които са взели участие.

Събралите по-голям брой точки, ще получават и по-голям финансов тласък. Срокът за кандидатстване е от през днешния ден до 17 февруари, в това число. Председателите на клубовете, искащи да получат финансиране, би трябвало да подадат заявление по пример в Центъра за административно обслужване на Общината. Те би трябвало да приложат и протоколи от надпреварите, удостоверяващи класиранията на състезателите през миналата година, график на подготвителния развой и други. Комисия, назначена със заповед на кмета Дарин Димитров, ще заключи резултатите и ще извърши разпределението на парите до края на март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР