Община Свиленград спечели приза Най-зелена община“ за 2017 г. на конкурса,

...
Община Свиленград спечели приза Най-зелена община“ за 2017 г. на конкурса,
Коментари Харесай

Свиленград е „Най-зелена община“ за 2017 г.

Община Свиленград завоюва наградата „ Най-зелена община “ за 2017 г. на състезанието, проведен от „ Екопак България “. Проектът, който получи купата в категория „ Малка община ” с население до 25 хиляди души, вкарва новаторски способ за превъзмогване на анонимността на замърсителите посредством въвеждане на електронен достъп до системата за разделно събиране на боклуци.

Проектът на община Свиленград планува пилотно създаване на три площадки ‘’Зелен еко кът’’ за слагане на  контейнери за разделно събиране вид „ Иглу ”. Трите Еко къта ще бъдат ситуирани на площадки пред многофамилни жилищни здания, а достъп до системата за разделно събиране ще се реализира посредством електронни чипове само от живущите в тези блокове. 

Мини Зелени Eко кътове ще се провеждат във всички детски градини в града. Целта им е децата да бъдат подготвени на разделно събиране на отпадъците, с цел да се трансфорат в посланици на самодейността в своите фамилии. Слоганът на акцията е „ Заедно събираме разделно “.

„ За община Свиленград е извънредно самопризнание спечелването на наградата „ Най-зелена община “ в състезанието на „ Екопак България “. По този метод възпитаваме жителите в отговорно отношение към природата. Започнахме с плана за еднофамилните жилища, където бяха сложени 1000 жълти кофи. Сега надграждаме с новия план за многофамилни блокове и детски градини. Следващият стадий ще обхване комерсиалните и туристическите обекти, с цел да приключим цикъла. Община Свиленград ще продължи да развива зелената концепция, тъй като това е дълготрайна инвестиция в превръщането на града в по-добро място за живеене “, съобщи кметът на община Свиленград инж. Георги Манолов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР